torsdag 7 augusti 2014

Tåg, mänskliga änglar och skärgårdsidyll

Redan innan semestern längtade jag ut till vattnet, klipporna, sjön och havet. Trots att jag inte har någon särskild koppling eller anknytning just dit. Kanske var det behov av space, rymd, luft och att bara vara i stunden, här och nu? Och sommaren och semestern har bjudit på sol och hav. Klippor och sand. Utrymme till att just bara vara. Insupa atmosfär. Rensa och boosta. Tanka tankar som tankar.

Nu är det den sista semesterveckan för den här gången för min del. Och för att liksom ta vara på stunden och möjligheten så bestämde vi oss att med kort varsel att ta en tur till Sandhamn. Mamma och jag. Vi bokade bed and breakfast och packade ner det mest nödvändiga.

Resan började redan på perrongen i Knivsta. Tåget var inställt. Jag svor högt! Mitt i vårat kalkylerande om hur vi skulle ta oss in till stan för att hinna med just den båten vi hade bestämt så dök han upp. Den mänskliga ängeln :-) Och erbjöd oss skjuts till Märsta. En man som jag inte har en aning om vem han var annat än att han bodde i Uppsala och jobbade i Stockholm.



Man kan ta sig väldigt snabbt mellan centralen och Strandvägen. Jag agerade hare och mamma hade bara att haka på och några minuter innan båtens avfärd klev vi på ;-) Läskigt svettig, och inte träningsklädd men nöjd över att vi hunnit med båten.


Det var en fin färd ut till Sandhamn. Skärgården är verkligen vacker! Och Sandhamn. Vilken skärgårdsidyll och härlig ö! Så nära med samtidigt så långt borta. Trots båtlaster med besökare så kändes det som man klev in i en annan tidsepok. Hamnen och hamnområdet sjöd av liv på ett behagligt och vilsamt sätt. Undrar var alla människorna tog vägen? För mig var det första besöket men definitivt inte sista.



Vi själva promenerade genom de smala, mysiga gränderna vidare ut på klipporna där vi mumsade i oss vår medhavda goda lunch. Efter incheckning gick vi på upptäcktsfärd, vi gick och gick och gick.




Under våra dagar blev det naturligtvis även fika på några av de små mysiga kaféerna. 
Jag tycker om "det här lilla", mysiga, gulliga.
Det skapar atmosfär och känsla tycker jag.





 En rolig och kreativ ide´på sittplatser på ett av kaféerna - en avsågad båt.
Rolig och kreativ men ack så obekväm ;-)






Tänk att två dagar kan gå så snabbt och samtidigt kännas som en evighet på samma gång!?
Avslappnad och påfylld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar