fredag 2 mars 2012

Vad tränar Du på?

I ett tidigare inlägg i veckan berättade jag att jag hade varit och lyssnat på Olof Röhlander, coach och mental tränare. Föredragets titel var "Det blir alltid som man tänkt sig." Spännande och intressant! Olof  har även skrivit en bok med samma titel. Ännu så länge har jag bara suttit och bläddrat i den. En intressant fråga som dök upp var: Vad tränar Du på varje dag? Ja, vad tränar Du på varje dag? Fundera på det en stund! Vad är det första som dyker upp i dina tankar? Kanske är det så att det första Du börjar tänka på är "vaddå tränar på"? 

Kanske tänker Du att Du tränar kondition och styrka, kanske tränar du på att bli bättre på någon speciell färdighet eller så kanske Du tränar för att lära Dig någonting helt nytt som Du gärna vill lära Dig och kunna? Men har Du tänkt på att även tankar och beteenden är intränade.

Precis som Olof Röhlander skriver i sin bok: Det blir alltid som man tänkt sig så ökar chansen eller risken att vi upprepar det invanda. "På så vis tränar vi in en vana eller en tanke eller ett beteende för att till slut göra det helt automatiskt, utan att inse att det från början är intränat." Jag tycker att det är så spännande! Här kan man ju förstå vitsen med att bli medveten om vad man tränar på! Vad tänker Du och vad säger Du till Dig själv? Vad tränar Du på? Vad skapar Du för framtid?

Träning ger som bekant färdighet, så bli medveten om vad det är du tränar på :-)

Precis som fysisk styrka så är mental styrka något som går att öva upp, mental styrketräning kräver precis som fysisk träning kontinutet för att ge bästa resultat, det är ingenting som man bara lär sig och sedan är färdig med :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar