onsdag 27 maj 2015

En enkel ekvation som ibland kan upplevas svårlöst


tid-som-dagslanda
Bildkälla; CreateLife
Kan Du uppleva att tiden inte räcker till? Att tiden bara försvinner. Att det är och finns så mycket som Du vill göra och hinna med. Ibland kanske Du också upplever att det är mycket som först måste göras men sedan... sedan... då minsann ska det där ske eller göras som Du drömmer, önskar och vill. Tänk om sedan aldrig kommer? Undrar Du ibland vart tiden tar vägen, fyller Du den med det Du faktiskt önskar och vill? Med det som är viktigt och betydelsefullt för just Dig.

Ett tips är att kontinuerligt kartlägga och inventera din tid i relation till vad som är viktigt för Dig just nu i den här perioden i ditt liv.Vilka områden är viktiga för Dig? Ex. familj, relationer, jobb, personlig utveckling, träning osv. Skatta på en skala, mellan 1-10, hur viktigt är det här just nu? Var och hur spenderar Du din tid? Lägger Du tid på de områdena som faktiskt är betydelsefulla och viktiga för Dig? Om inte, hur kan Du förändra fördelningen? Vad och hur kommer Du att förändra? Vad behöver göras? Du stämmer helt enkelt av med Dig själv. Var ärlig. Det är en enkel ekvation men som ibland kan upplevas svårlöst.

Dygnet har 24 timmar, veckan har 168 timmar, en del av dom sover Du, en del av dom spenderar Du på arbetet/skolan... Du kanske inte gör det men det finns dom som slötittar på TV och slentrianmässigt surfar runt på mobilen utan att vara medvetna om all tid som dom faktiskt spenderar på just det när det kanske är andra saker som dom hellre skulle vilja göra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar