Mer raw-food :)
Inte kalorifritt men däremot fritt från vitt socker och konstiga tillsatser, det tilltalar mig.
Botten:
2 dl hasselnötter
en nypa ekologiskt vaniljpulver
1/2 dl. vatten
Kör hasselnötter till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt vaniljpulver och vatten. Kör igen. Tryck ut degen till cirka en halv centimeter tjock botten i bullformar.
Fyllning:
250 g. hallon, tinade eller 4 dl. färska
6 dadlar
ev. vatten (om du använder färska bär)
Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut den på nötbottnarna.
Topping/chokladsås:
2 dl. kokosolja
1 1/2 dl. kakaopulver
1/2 dl. agavesirap
Gör kokosoljan rinnande i vattenbad. Rör ner kakaopulver och agavesirap i kokosoljan. Häll över chokladsåsen så att den täcker fyllningen. Ställ in kakorna i kylen eller frysen tills chokladen stelnat. Tina dem i cirka 20 minuter innan servering om de varit i frysen.
Dekorera med färska hallon eller andra bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar