tisdag 3 maj 2011

Fika :)

Mer raw-food :)

Inte kalorifritt men däremot fritt från vitt socker och konstiga tillsatser, det tilltalar mig.


Botten:

2 dl hasselnötter
en nypa ekologiskt vaniljpulver
1/2 dl. vatten

Kör hasselnötter till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt vaniljpulver och vatten. Kör igen. Tryck ut degen till cirka en halv centimeter tjock botten i bullformar.

Fyllning:

250 g. hallon, tinade eller 4 dl. färska
6 dadlar
ev. vatten (om du använder färska bär)

Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut den på nötbottnarna.

Topping/chokladsås:

2 dl. kokosolja
1 1/2 dl. kakaopulver
1/2 dl. agavesirap

Gör kokosoljan rinnande i vattenbad. Rör ner kakaopulver och agavesirap i kokosoljan. Häll över chokladsåsen så att den täcker fyllningen. Ställ in kakorna i kylen eller frysen tills chokladen stelnat. Tina dem i cirka 20 minuter innan servering om de varit i frysen.

Dekorera med färska hallon eller andra bär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar