söndag 28 oktober 2012

Linguine med macadamiamozzarella och paprikasås

Du kanske också vill prova?


Här kommer receptet, hämtat från Pigg och glad med raw food av Vibeke Amdisen

Linguine;

4 skalade morötter
4 skalade palsternackor
15 stora basilikablad
3 dl. körsbärstomater (skurna i småbitar)
2 msk. italiensk krydda
1/2 tsk. havssalt
1/2 tsk. peppar

Använd potatisskalare och strimla morötter och palsternackor i långa strimlor.
Blanda med övriga Linguine ingredienser i en stor skål.

Macadamiamozarella;

2 dl. macadamianötter
2 dl. cashewnötter
2 tsk. färskpressad citronsaft
2 msk. tamari
1/2 dl. vatten
1/2 tsk. havssalt
1/2 tsk. peppar

Häll alla ingredienser i matberedaren och mixa tills massan får en krämig konsistens, tillsätt vid behov lite extra vatten. Blanda ner macadamiamozzarellan tillsammans med linguine.

Paprikasås;

1 dl. pinjenötter
2 röda paprikor
12 soltorkade tomater
1 msk. färskpressad citronsaft
2 msk. agavesirap
2 msk. tamari
1 dl. vatten

Lägg samman alla ingredienser i matberedaren. Mixa tills massan får en krämig, såsaktig konsistens. Tillsätt vattnet lite i tagen.

Servera "pastan", gärna med några oliver till, ät och njut :-)
Smaklig måltid :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar