söndag 29 juli 2012

Dundersallad

Kanske har du tidigare tyckt att vitkål är en tråkig grönsak,
kanske något som du mest förknippad med pizzasallad?
Men efter att Du gjort den här salladen kommer Du troligen att ha ändrat uppfattning.
Vitkål är både nyttigt, billigt och GOTT :-)

När man vet grundingredienserna i ett recept så går det ofta lätt att improvisera i köket men ibland kan man vilja ha mer exakta mängder och proportioner så därför får Du här hela receptet :-)

Dr Ehdins dundersallad


Förutom att salladen är god och uppfriskande så är den även maxad avseende antiinflammation.
 Själv brukar jag göra i ordning en stor sats och den senaste tiden har jag ätit den ofta och gärna :-)

8 portioner 
1/2 vitkålshuvud
2 morötter
1 stor lök, röd eller gul
250 g spenat, färsk eller frusen
1 dl hasselnötter, rostade och hackade
1 citron, pressad saft

Dressing
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
1 ägg
1 tsk havssalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1/4 tsk cayennepeppar

Strimla vitkålen fint i en matberedare eller med osthyvel. Riv morötterna och löken fint. Blanda alltihop med spenat och hasselnötter. Pressa citronsaft över.
Blanda dressingen genom att mixa vitlöksklyftorna med lite av olivoljan och knäck ägget i. Tillsätt lite olivolja i taget medan du mixar och det blir en majonnäsliknande röra. Tillsätt kryddorna och rör samman. Häll dressingen över grönsakerna i en skål som du ska servera salladen i. Täck över och ställ kallt – salladen blir saftigare när den fått stå till sig ett dygn. Den håller fyra dagar i kylskåp.
Av: Sanna Ehdin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar