I stället för kvällens yoga har det blivit en vilokväll. Och lite mer tid i köket :-) Jag passade på att göra vegetariska burgare till middag, hittade ett recept på nätet som jag var sugen på att testa. Inget mjöl eller ägg i smeten. Min smet blev nog en aning för lös, eller så kanske jag mixade lite för länge, för de var svårt att få biffarna att hålla ihop i stekpannan men jag testade även att steka några i ugnen och det gick bättre. Vegoburgarna smakade GOTT, åt dom tillsammans med en härlig sallad :-)
Vill Du också göra burgarna så är receptet;
Bönbiffar
- 4.5 dl.kokta kidneybönor (jag tog i lite vitabönor också)
- 2.5 dl. riven squash, lättfräst
- 1 st. morot, riven
- 1 st. schalottenlök, hackad
- 1 dl. misobuljong (ev 1.5 dl) (jag valde "vanlig" buljong, dvs. ekologisk buljong utan jäst & socker)
- 2 msk. färska örter
- 1 st. vitlöksklyfta, hackad (det hoppade jag över)
- Salt och peppar, efter smak
Forma biffarna och stek på svag värme.
(Receptet kommer från Anna Skipper)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar