De flesta frön och bönor går att grodda och det finns särskilda groddburkar men det går precis lika bra att använda en glasburk med finmaskigt myggnät/silduk som Du fäster med en gummisnodd.
Så här groddar Du;
- Lägg i frön/bönor i burken.
- Rensa bort de frön/bönor som är skadade & missfärgade. Skölj noga.
- Häll över vatten och låt stå mörkt under natten.
- Häll av vattnet på morgonen och skölj flera gånger.
- Häll av överblivet vatten , luta burken så att vattnet rinner ut och det bara är fukt kvar i burken.
- Fortsätt skölja 2 ggr/dag tills dess att groddarna är klara, 3-5 dagar, beroende på sort. (Det är nog det svåraste momentet, att komma ihåg ;-))
I slutet av groddningen kan Du ställa burken i solen för att få groddarna härligt klorofyllfyllda. Skölj groddarna noga och förvara i kylen. Ät och njut <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar